Albisteak

Barazki, ezti eta sagardo lehiaketak Zoroperian

Zoroperi egunean beste urte batez, azoka izan da ardatz nagusia eta inguruko produktuak erosteko aukera izateaz gain, Ezti, Barazki eta Sagardo Lehiaketa ere egin dira. Elikagaiez gain inguruko sortzaileen produktuen postuak eta taloak ere egon dira azokan.

Eguerdian azokako mahaiak jaso baino lehen, Udaleko kultur teknikaria den Fernando Arzallusek aurkeztu ditu lehiaketako sariak eta hauek banatzeko Mikel Arregi alkatea, Garikoitz Medizabal eta Montse Atsega zinegotziak, eta Gipuzkoako Erlezaleen Elkarteko Ibai Hormaetxea egon dira. Amaieran Igartza baserriko “Akulu” gonbidatu dute bertsotara eta ondoren, herriko trikitilariak oholtzan ziren bitartean plazako jendeak dantza egin du.

Jarraian lehiaketako emaitzak:

Zestoako XXXII. Barazki eta Fruta Lehiaketan

Barazkiak:

Lehen saria: Soraluzeko Aritzaga baserriko Ezozi Etxeberria Irusta.
Bigarren saria: Karmen Etxeberria Irusta, Etxagueazpikoa, Bergaran.

Frutak:

Lehen saria: Oñatibitxiki baserriko Jose Antonio Elosegi Gabirian.
Bigarren saria: Andoni Aizpuru, Mugarrieta baserriko Errezildarrarentzat.

Errezil sagar onena:

Andoni Aizpuru, Errezilgo Mugarrieta baserrikoa izan zen bere sagar bikainarekin ohore hau eraman zuena.

Aurkeztutako posturik onenaren saria:

Soraluzeko Aritzaga baserriko Ezozi Etxeberria Irustak, bere produktuen kalitatean ez ezik, bere postuaren aurkezpenean ere arrakasta izan du.

Emaitza horiez gain, Aramaioko Jose Lonbide Ibargoiak nekazaritza ekologikoarekin duen konpromisoa azpimarratu izan nahi du Udalak. Epaimahaiak bere dedikazioa aitortu eta dieta % 50 handitzea erabaki du.

Eztiaren XIV. Lehiaketa

Urolako Eztiaren XIV. Lehiaketa ere egin da, eta Igor Odriozola de Atristain Zestoarra nabarmendu da bere eztiarekin. Bigarren saria: Xabier Galarraga Zarautztarrarentzat izan eta hirugarrena Endoiako Mikel Erkiagarentzat.

XXIII. Sagardo Lehiaketa

Era berean, XXIII. Sagardo Lehiaketak arrakasta handia izan du, honako irabazle hauekin:

Lehenengo saria:  Vanesa Ugarte Lasaotarra.
Bigarren saria: Igartza Baserría Arroa.
Hirugarren saria: Larratzabal Goikoa Arroa.

Lehiaketa hauek zentzumenentzako benetako festa bihurtzen lagundu dute. Zestoak bere lurra emankorra dela erakusten jarraitzen du, ez bakarrik aparteko produktuetan, baita bere jendearen pasio eta ahaleginean ere.




Irakurle, gure webgunean albiste hau irakurri baduzu, publizitate eta erakundeen diru laguntzez gain, urtero 30 euroko diru ekarpena egiten duten 350 bazkidetik gora ditugulako izan da. Mila esker bazkide! Herri eta auzoetako berri euskaraz emanez, normalizaziora bidean gure ekarpena egiten jarraitu nahi dugu. Proiektua sendotzen lagundu nahi baduzu, egin zaitez bazkide.

Egin zaitez bazkide