Albisteak
[ELKARRIZKETA] Elba Azpillaga: “Horrelako egun batean azukre prozesatua doan umeei ematea eta gainera lurrera botatzeari buruz hausnarrarazi nahi nuen”
— 2022-04-22Elikadura osasuntsuari buruzko karroza izango da. Niri printzipioz ez zait oso ondo iruditzen edo aldatzeko moduko gaia iruditzen zait horrelako egun baten azukre prozesatua doan umeei ematea, eta gainera, lurrera botatzea. Kontzeptu horrekin ez nago ados eta ideia horri buelta bat emateko asmoz aukeratu nuen gai hau. Kontzientzia sortu nahi nuen umeengan.
Oker ez bagaude, eskolan ere haurrekin landu duzu gaia?
Aste Santu aurreko azken ostiralean, eskolan izan nintzen eta umeekin jolas formatuko lanketa bat egin genuen. Elikadura osasuntsuari buruzko azalpenak eman nizkien. Haurrek danborradako egunean zer gertatuko zen eta zer ez ulertzen lagunduko dioten lantxoa izan zen. Uste dut gehienek mezua oso argi jaso zutela, beste kontu bat da gero ados egotea.
Duela bi urte aurreratu zenigun material birziklatuak erabiliko zenituela
Karroza nahiko xumea da. Kilometro zero kontzeptua ere landu nahi izan dut. Erosi beharreko ia guztia Zestoan erosia da edo Azpeitian bestela, bertakoa eta osasuntsua. Inguruko baserrietan ere lortu ditut gauzak. Material birziklatua edo birziklagarria izango da dena.
Azkenik, izena ere jarri diozu karrozari
Bai, karrozaren izena “On egin” da. Janariarekin lotzen dugu askotan, zerbaitek on egitea alegia, baina kasu honetan “ondo egin” edota “ona egin” kontzeptua ere landu nahi izan dut.
Egin zaitez bazkide